Almost 40...more and more happier /40 felé egyre boldogabban


 A scrapbook page from project cards...  

 Az oldal elkészítésekor éppen a csodálatos Ille-Olla kabátokat fotóztuk, és közben sokat beszélgettünk a Katával, a cég egyik megálmodójával. A beszélgetésből készült egy kis riport is, mely szorosan kapcsolódik az scrapbook oldal címéhez. A riportot az illeolla.wordpress.com -on tudjátok elolvasni. 

Mosoly



Talán emlékeztek még, hogy Valentin napra készítettem páromnak egy fénykép montázst, amelyben egy nagy csokor mosollyal köszöntem meg Neki az elmúlt évek sok - sok örömét, és szeretetét. Kinyomtattam, és egy A4-es formátumba kapta meg, nagyon örült neki, majd hamarosan a többi papír közé keveredett az aktuális számlák és intézendők közé. Néha emlegette, hogy mennyire tetszett neki, de nem álltunk neki megkeresni, hol is van... de a minap a kezembe került, és nem is tettem le többet. Ha tényleg ennyire tetszik Neki, akkor megéri egy vászonképbe foglalni, legalább nem veszik el többet:)

Élénk színeket akartam használni, hogy kifejezzék azt a jókedvet és nevetéssel teli nap hangulatát, amely a képek elkészítését övezte. Eleinte kicsit féltem a két erős szín kombinációjától, de amikor kész lett, imádtam az összhatást. Azt hiszem új területre tévedtem, alig várom, hogy kipróbáljak még pár vad kombinánciót :)











A Család-barát magazinnál vendégeskedtünk Kittivel

Meeting with a legend (famous hungarian singers from the 70ths) and prepare a canvas for his birthday... hmm ..I'm so awed :)

Talking about creative painings and pastes in the national TV chanell. 



Ismét meghívást kaptam a Család- barát magazintól, hogy bemutassam munkáimat a kreatív sarokban. Kitti lelkesen csatlakozott hozzám, bár még nem tudta mire vállalkozik, és hogy másfél órát ülni egy helyben megterhelő lehet, mindegy, fő a lelkesedés. 
Sok-sok vászonképet vittem magammal, mindenféle stílusban, ezeket is hozom hamarosan! Nagyon örültem, hogy a születésnapos Kóbor János volt éppen a társ műsorvezető, mert azon túl, hogy egy legendával találkozhattam, átadhattam a stúdióban készített vászonképet neki, aminek nagyon örült. Sajnos a technikákról. pasztákról kevesebb szó esett, de nagyon vidám délelőtt volt, Kittinek izgalmas volt a stúdió. Köszönjük a lehetőséget!




Két kicsi indián



Two little indians...


Egy vidám oldalt hoztam Nektek mára :)

Nálatok is dúl időnként a kommancs - apacs háború? Nálunk most érkezett el Winnetou korszaka, nagyobbik fiam kezdte el olvasni az örökzöld történetet, ami az én gyerekkoromba is hozott jó pár - takaró alatt titokban - átolvasott éjszakát. Kitti az elrabolt indiánlány, a fiúk a hős apacs harcosok, akik megmentik őt az ellenséges indiántörzs fogságából! Már pedzegetik, hogy építhetnénk egy indián sátrat a kertben... úgy látom, nem lesz unalmas a nyár :)

Uff'! Én beszéltem!


Vászonkép aranylakodalomra



Édesanyám német barátai aranylakodalmukat ünneplik ebben a hónapban. Nagyon visszafogott stílust szeretik, egyszerű, letisztult náluk minden. Ajándékba egy vászonképet készítettem Nekik, a fotót - amely az egész családot ábrázolja - Tőlük kaptam hozzá. Igyekeztem visszafogni magam, és óvatosan díszíteni, hogy megfeleljen az ízlésüknek, és szívesen tegyék ki a falra. 

Az alap lefestése után arany domborítóporral készítettem a háttérmintát, majd erre kerülte a különféle díszítések pasztákkal. A kép alá került pár papír a fotó kiemeléséhez, és kész is. :)






Betört a POP - ART stílus a blogra !



Amikor ajándékot készítek valakinek, a legnehezebb része az, hogy kitaláljam, minek is örülne igazán, mi az, ami illik hozzá... A hétvégén egy nagyon kedves barátnőm ünnepelte kerek évfordulós születésnapját. Mindenképpen valami személyes, általam készített ajándékot szerettem volna készíteni számára, de tudtam, hogy a festékek, papírvirágok nála szóba se jöhetnek. Így kötöttem ki végül Andy Warhol féle Pop - Art stílusnál, ami igazán passzol az ő letisztult, modern ízlésvilágához. A fotókat photoshop programmal szerkesztettem át, aztán plakát méretben hívattam elő.

Imádom az eredményt, és Ági mosolyát látva úgy hiszem, sikerült örömet okoznom! :)






Happy moments - mixed media canvas


I made this layout for a challenge organised by Pentart. 
I planned to present all the sense I feel during creating some scrapbook layout in the video... the documentation of the happy moments,  the using of different mixed media materials to create exciting background , the meaning of the symbols I placed around the pictures... so I'm telling a whole story about scrapbooking... I hope you will enjoy it!

Ma egy különleges bejegyzést hoztam Nektek!! 

Egy szívvel - lélekkel készült videót, amiben elmesélem, hogy miért is imádom magam csinosítgatni a kincset érő emlékeket, hogyan próbálom visszaadni a pillanat hangulatát!

Az alkotás nemcsak egyszerű kikapcsolódás, hanem folyamatos alakítója látásmódunknak, ízlésünknek. Egy terápia, melyen keresztül megfogalmazhatjuk érzéseinket, elmesélhetjük vágyainknak, formát adhatunk gondolatainknak.


Szeretném, ha egy kicsit Ti is belelátnátok, hogy mi miért is kerül a vászonra, mit jelentenek az apró díszítések valójában...




A videó a Pentart által kiírt pályázathoz készült. Ide kattintva tudjátok megnézni a többi alkotást is.

Május 10-ig lehet szavazni a legszebb alkotásokra :)