Katica invázió



Hozzátok is járnak melegedni a katicák? Nálunk minden ősszel elindul a katica invázió, és egész télen hol itt, hol ott bukkannak fel a lakásban kislányom nagy örömére. Imádom, ahogy játszik velük,  végigsétáltatja a kezein, majd elrepteti őket az ujja végéről. Ez is azoknak a röpke pillanatoknak az egyike, amelyik széppé teszik az életet :)

Bárcsak jönne már a tavasz!




Kittiről készítettem nemrégen egy "imádom képet"! Tudtam, hogy ennek a mosolynak kell uralnia az egész oldalt, így A4-es méretben hívattam elő. Én is elcsodálkoztam azon, hogy milyen tavaszi hangulatú lett a végeredmény :)




Mixed media vászonkép



Egy nagyon kedves fotós barátnőm (Kiddypix) kért meg, hogy készítsek egy vászonképet az egyik tündéri kis modelljéről. Örömmel tettem eleget a kérésnek, a kép elkészítéséhez felhasználtam Edit tanfolyami insprirációit.







ABOUT A BOY


Napló lányomnak

Karácsonyra készítettem ezt a testvérnaplót lányomnak és keresztlányomnak. A Krea-tippben láttam hasonlókat, és már régen elhatároztam, hogy én is készítek egyet. A kép egy Santoro képeslap, (imádom a grafikáit) amihez választottam egy hozzáillő papírt keretnek, majd csillámragasztóval körbe pöttyöztem, és szalaggal díszítettem.






Egyedi zsebnaptárak

Talking about creative home mades calendars in the national tv chanell...
Funny day with lots of suprise :)





A Családbarát magazin forgatása alatt azt a feladatot kaptam, hogy a stúdióban készítsek el valamilyen scrapbook technikával készült naptárat. Mivel egy óra állt rendelkezésemre, én két zsebnaptár elkészítése mellett döntöttem. Igyekeztem eltérő stílusban megtervezni őket így is bemutatva a technikák sokszínűségét.

Dear Balu


Kreatív naptárak

Minden évben magam készítem a naptárakat, amit a család használ. Három verziót használunk, mindegyiknek más-más szerepe van.

Az asztali naptárat idén egy A5-ös mappából hajtogattam. A felső lapját három részre hajtottam, majd két miltonkapoccsal rögzítettem, melyeket egy tetszetős papírral takartam el.. Át kellett még kötnöm egy szalaggal is, hogy ne csússzon szét. Internetről töltöttem le naptárat ( a bejegyzés alján belinkelem az oldalt, ahonnan letöltöttem a grafikákat), rajzlapokra nyomtattam, méretre vágtam. Nagyon szeretem a fontosabb dátumokat dekortapasszal kiemelni. 
Nagyon tetszik ez a megoldás, azt tervezem, hogy év közben naplószerűen használom, felfűzöm rá az apró emlékeket, év végén pedig az alját visszahajtom, kidíszítem, és elteszem emlékbe, mint egy naplót.





Beszélgetés a Családbarát magazinban

Talking about handmade calendar in the national tv chanell.
Very funny day with full of suprise...

Tegnap reggel meghívtak a MTVA stúdiójába beszélgetni a scrapbookról, kreatív naptárkészítésről.



Fülbevalótartó

Nővérem imádja a nagy, látványos fülbevalókat, de tárolásuk mindig gondot okozott neki. Elhatároztam, hogy olyan fülbevalótartót készítek neki, amely akár a hálószoba díszévé is válhat.
Egy fa képkeretet lefestettem akrilfestékkel, majd egy szalvétából kivágtam a mintát, és decoupage ragasztóval rögzítettem. Egy kis segítséget a férjemtől is kértem, ő kis lyukakat fúrt a keret oldalába, ezeken keresztül húztam át a drótot.